Powered by Blogger.
RSS

Bolo de ananas

Este o prajitura care o servesc portughezii la diverse ocazii. Simpla de facut, cu un aspect interesant si gustoasa!



Ingrediente:
- 150 ml lapte
- 350 gr faina
- 400 gr zahar
- o cutie de ananas
- jumatate de plic de praf de copt
- 5 oua
- o lingura de esenta de vanilie
- un praf de sare
Separam ouale, batem albusurile spuma cu 200 de gr de zahar, adaugam galbenusurile amestecate cu putina sare si amestecam. Adaugam faina, praful de copt, esenta si laptele si mixam. Punem pe foc 200 de gr de zahar si amestecam pana se topeste. Cand este complet topit, adaugam 4 linguri de apa (cu mare grija si atentie), mai lasam 1 minut pe foc.
Turnam zaharul topit intr-o tava rotunda, punem felii de ananas (restul feliilor le taiem bucati si le punem in aluat).

Punem aluatul la cuptor 30-40 de minute, il scoatem, il intepam cu scobitoarea si il insiropam cu sucul de ananas ce a ramas in cutie. Cat timp este inca fierbinte, intoarcem prajitura si o lasam la racit.. Pofta buna

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Post a Comment