Ingrediente pentru tarta:
- 350 gr faina
- 30 gr zahar
- 1 ou
- 200 gr unt
- 2-3 linguri de lapte
- 3 pere mari
Amestecam toate ingredientele(in afara de pere) pana obtinem un aluat omogen apoi il punem la frigider 1 ora. Dupa o ora il scoatem, il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina si il punem in forma.Intepam tarta cu furculita si asezam in ea perele curatate si taiate sferturi
Pentru crema avem nevoie de:
- 90 gr unt
- 1 ou
- 45 gr faina
- 45 gr cacao
- un plic de zahar vanilat
- 180 gr zahar
- 100 gr ciocolata
- 4 linguri de lapte
Punem intr-o cratita pe foc untul la topit, adaugam cacaua cernuta si amestecam bine. Punem oul batut cu zaharul, cernem faina si amestecam pana la omogenizare. Scoatem tarta din cuptor si turnam crema, apoi o bagam din nou la cuptor, la foc mediu, pentru inca 20 de minute.
Scoatem tarta, o lasam sa se raceasca complet, apoi topim 100 gr ciocolata cu 4 linguri de lapte si turnam peste ea...o nebunie!!
Pofta buna!
0 comentarii:
Post a Comment