Ingrediente:
- 500 gr faina;
- 2 oua+2 galbenusuri (+ inca un galbenus pentru uns) ;
- 20 gr drojdie;
- 150 ml lapte;
- 6 linguri de zahar;
- vanilie;
- ulei (cam vreo 100 ml);
- gem (dupa preferinte);
- un vf de cutit de sare.
Facem o gaura in centrul fainii (cernuta in prealabil), punem maiaua ( drojdia dizolvata in putin lapte caldut si o lingura de zahar), ouale, galbenusurile frecate cu sare, restul de lapte, vanilia, zaharul si incepem sa framantam, turnand putin cate putin uleiul.
Lasam aluatul acoperit, la crescut, vreo 2 ore bune, apoi luam cate o bila de aluat, o intindem cu sucitorul, o taiem in 8 bucati, punem gem si rulam.
Punem cornuletele in tava tapetata cu unt si faina, sau cu foaie de copt, le ungem cu un galbenus amestecat cu puin lapte, si le bagam la cuptor pt cca 20 de min..depinde de cuptor, de temperatura..Ideea e sa fie crescute si rumenite frumos.
Asta-i tot..simplu, nu? Merg foarte bine dimineata, la micul dejun alaturi de un fresh de grepf sau de un pahar cu lapte cald:)
Pofta buna!!
0 comentarii:
Post a Comment