Powered by Blogger.
RSS

Briose cu migdale, ciocolata si cafea

Dupa ce am facut melcisorii, nu m-a lasat inima sa arunc cele 4 albusuri ramase, asa ca, am gasit motivul perfect pentru a inventa o reteta de briose:D Au iesit foarte bune (fie vorba intre noi, m-am bucurat mai tare de ele decat de melcisori)


Ingrediente:


- 260 gr faina
- 120 gr zahar
- 100 gr bucati de ciocolata
- 40 gr migdale maruntite
- 100 ml ulei
- 4 albusuri
- 1 ou intreg
- 20 ml cafea (pe care am uitat sa o asez la poza)
- jumatate de plic de praf de copt
Buuun, sa trecem la treaba! mixam albusurile cu zaharul, adaugam apoi oul si amestecam bine. Combinam intr-un vas faina cu praful de copt si apoi le cernem peste albusuri, alternativ cu uleiul. Amestecam usor, cu o lingura de lemn, adaugam la final cafeaua si ciocolata+ migdalele, si amestecam din nou pana la omogenizare.
Ungem forma si o tapetam cu faina si apoi turnam aluatul in forme. Bagam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute la foc potrivit.
Scoatem tava, lasam briosele 5 minute la racit, si apoi dam atacul. :) Pofta buna!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Post a Comment