Ingrediente:
-800 gr mere
-3 oua
- 16 linguri de faina
- 12 linguri de zahar+extra pt mere
- 1 lingurita de coaja de lamaie
- 150 ml lapte
- 1 zahar vanilat
- 50 ml ulei
- 1+1/2 lingurita praf de copt
- ghimbir+scortisoara
Curatam merele si le taiam cubulete sau le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita pe foc impreuna cu 2-3 linguri de zahar, un zahar vanilat, scortisoara si ghimbir dupa gust. Lasam pe foc pana scade zeama.
Mixam ouale cu uleiul si zaharul, adaugam coaja de lamaie cu faina si praful de copt, alternativ cu laptele cald. Omogenizam aluatul si turnam jumatate din aluat intr-o tava tapetata cu faina. Punem la cuptor timp de 12 minute la foc mediu, scoatem si punem merele si restul de aluat, apoi punem din nou tava la cuptor, pentru inca 15-20 de minute (incercam cu scobitoarea)
Pofta buna!!
Reteta preluata in mare parte de pe blog-ul Laurei Sava.
0 comentarii:
Post a Comment