O prajitura delicioasa, super aromata si perfecta pentru o dupa-amiaza cu prietenii.
Pentru prajitura avem nevoie de:
- 225 gr faina
- 100 ml ulei
- 50 gr migdale macinate
-140 gr zahar
- 1+1/2 lingurita de praf de copt
- 225 gr de iaurt
-2 oua
- coaja rasa de la 2 lamai
Amestecam intr-un vas zaharul, faina, praful de copt, coaja de lamaie si migdalele macinate. Separat amestecam ouale, iaurtul si uleiul. Facem o gaura in mijlocul ingredientelor tari si turnam compozitia de iaurt. Amestecam bine si punem aluatul intr-o tava rotunda de tort, cu diametrul de 25-26 de cm.
Lasam la cuptor timp de 35 de minute, timp in care pregatim siropul.
Pentru sirop avem nevoie de:
- 75 ml apa
- 85 gr zahar
- sucul de la 2 lamai
Punem toate ingredientele pe foc si amestecam usor pana se topeste zaharul si se incheaga putin siropul.(cam 5 minute). Cand este coapta prajitura, o lasam putin la racit, apoi o intepam pe alocuri cu scobitoarea si turnam cu grija jumatate de sirop. Dupa ce intra siropul in prajitura, turnam si cealalta jumatate de sirop si cu o pensula ungem marginile.
Este o prajitura usoara si racoroasa, absolut senzationala.. Pofta buna!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Post a Comment