Briose cu afine
Tuesday, February 21, 2012 |
Etichete:
Briose
Sunt extrem de aromate si bune!Printre preferatele mele, motiv pentru care nici nu am apucat sa fac poza cu portia intreaga de 12 briose(s-au mancat fierbinti)
Ingrediente:
- 250 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- 150 gr zahar
- 120 ml lapte cald
- 5 ml esenta de vanilie
- 2 oua
- 115 gr unt
- o lingurita de coaja de lamaie
- 150 gr afine
Topim untul si il amestecam cu zaharul, adaugam oule, vanilia si coaja de lamaie. Separat amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste compozitie, alternativ cu laptele cald (preferabil sa amestecam cu o lingura de lemn si nu cu mixerul, fiindca briosele vor iesi mult mai pufoase). Adaugam afinele, le incorporam in aluat si apoi umplem formele unse si tapetate cu faina.
Bagam briosele in cuptorul incalzit in prealabil si le coacem la foc la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Pofta buna!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Post a Comment