Una din prajiturile care imi rezista in casa maxim doua zile:)) Eu sunt mare fan cocos si ciocolata, combinatia dintre ele doua, pentru mine este divina!
Fara prea mari introduceri va voi spune ingredientele si modul de preparare (nu de alta dar salivez in fata calculatorului).
Ingrediente pt blat:
- 7 albusuri
- 50 gr cocos
- 40 gr mac
- 4 lg faina
- 9 linguri de zahar
Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam faina cernuta, cocosul si macul si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o lasam la foc mediu in cuptor timp de 15 min aproximativ(pana prinde o culoare aurie pe margini)
Pana se coace blatul, pregatim crema. Pentru aceasta avem nevoie de:
- 7 galbenusuri
- 4 linguri de faina
- 200 gr unt
- 300 ml lapte
- 8 linguri de zahar+2 plicuri de zahar vanilat
Punem toate ingredientele(mai putin untul) pe baie de aburi sau intr-o oala cu fund dublu, si amestecam continuu pana se ingroasa. Avem doua variante: ori lasam crema la racit si apoi o amestecam cu untul batut spuma, ori punem untul in oala cand compozitia este inchegata si amestecam pana se topeste untul si se omogenizeaza si o lasam apoi la racit.
Cand s-au racit atat blatul cat si crema, punem crema peste blat,
asezam un rand de biscuiti peste crema, ii insiropam (siropul il facem
din 150 ml apa, 5 lg zahar, 4 lg esenta de rom) si punem glazura pe deasupra (pentru glazura am topit 150 gr ciocolata si am amestecat-o cu 4 linguri de lapte).
Pofta buna dragilor!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Post a Comment