Tortul copilariei mele..La fiecare sarbatoare, zi de nastere sau intr-o alta zi speciala mirosea a mere coapte cu scortisoara in casa de numa'. Este un tort simplu dar pentru mine era dulciul suprem!
L-am ornat asa, in spiritul iernii si in ton cu zapada de afara.
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 mere
- 10 linguri de faina
- 10 linguri de zahar+un zahar vanilat
- un plic de praf de copt
- scortisoara
Scobim merele si le punem intr-o tava de tort, punem in fiecare cate o lingura de zahar si pudram scortisoara si le bagam la cuptor pana se caramelizeaza zaharul.
Intre timp, batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, cernem faina impreuna cu praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn.
Cand s-a topit zaharul, scoatem tava si turnam aluatul peste mere, il lasam la cuptor timp de 40 de minute, il scoatem si il lasam la racit.
Lasam tortul la racit, il intoarcem si apoi il ornam (eu nu l-am insiropat dar ar fi trebuit).
Simplu si gustos! Pofta buna!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Post a Comment