Sunt perfecti pentru o masa festiva, dintr-o portie ies destul de multi si avantajul este ca pot fi preparati cu cateva zile inainte de ospat.
Ingrediente:
- 750 gr faina
- 37,5 gr drojdie(eu am folosit 1 cub+ 1/2 plic de drojdie uscata)
- 2 oua
- 250 gr smantana
- 150 gr unt
- 200 gr untura
- 250 gr cascaval
- putin lapte caldut
- sare
Punem drojdia uscata in faina si cubul de drojdie il dizolvam in putin lapte caldut. Separam galbenusurile de albusuri.
Amestecam faina cu drojdia dizolvata, untura, smantana, albusurile, untul, 200 gr de cascaval si sarea. Framantam bine, si apoi luam bilute din aluat, intindem pe masa de lucru infainata, decupam cu forma covrigeii si ii asezam in tava in care am pus hartie de copt.
Ungem covrigeii cu galbenusurile ramase, presaram putin cascaval(si chimen daca va place) si bagam tava in cuptorul incalzit timp de 15 minute(aprox).
La cuptor..
Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam la racit 5 minute, apoi bagam tura a doua la cuptor. Si tot asa, pana ne plictisim:)) P.S. Intre 2 ture de copt, putem tine compozitia la frigider.
Pofta buna!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Post a Comment