Pentru briosele cu mere am doua retete, cu unt sau cu ulei, ambele gustoase:)
First, reteta cu unt. Pentru aceste briosele minunate avem nevoie de:
- 2 mere mari;
- 150 gr zahar;
- 230 gr faina
- 100 ml lapte cald
- 100 gr. unt
- un vf de lingurita de ghimbir macinat
- o lingurita de scortisoara
- 1/2 plic de praf de copt
- un ou
- o lingurita esenta de vanilie
Pasul numarul unu: incazim cuptorul si curatam merele, le taiem cubulete si le punem la calit in tigaie cu scortisoara(lasam cam 6 minute). Lasam merele putin la racit, timp in care batem untul spuma cu zaharul, adaugam oul si apoi cernem faina(combinata cu praful de copt) alternativ cu laptele cald.
Cand compozitia devine omogena punem ghimbirul si esenta de vanilie si turnam merele.
Le putem pune asa in forme si sa le coacem simple sau le putem pune un topping deasupra, cum am facut eu.
Ingrediente pt streussel topping:
-40 gr unt
-40 gr zahar
-40 gr faina
- 1/2 lingurita de scortisoara
- o lingura de lapte
Amestecam toate ingredientele si punem cate o lingurita de topping peste compozitia asezata deja in tava.
Lasam briosele la cuptor timp de 25 de minute la foc potrivit. Rezultat final:
Pofta buna!!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comentarii:
Post a Comment